Félig megkent szelet kenyér vagyunk.
kés van nálad.
Bölcsebb szemed vajra tekint
míg éhesebbik katonákat méreget zsírosabb felünkből.
Ha sokáig tétovázol,
s nem vágsz bele,
ami van, megavasodik.
Ami lehetne, kiszárad.
Csak madárétek lesz belőlünk télvíz idején.