labirintusban
felkészültem
a lélegzet elállító mutatványra
mellkas-röntgenem rendben
hamis papírjaim szívem fölött
tudom már új nevem
személyi számom
születésem helyét
és idejét
anyám
anyjának nevét-most már csak
pár balekot kell keresnem
(publikum gyanánt)
mielőtt megtanulnék
igazodni
ebben az észvesztő zürzavarban
:
s ha jól értem a szavak
egymásutániságát
mintha errefelé félnének is
az előzéstől- na meg a kanyarodástól
de talán mégsem lesz túl nagy baj
hoztam közhelyeket is egy csokorral
hogy egy ünnepélyes pillanatban
átadhassam ünnepélyesen
-az arra rászorulóknak
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kölcsönkért alázat (Budapest, 2002)
Kiadó: Széphalom Könyvmûhely