Jégtündér
Én benned már elvesztem
metreszem, sírmatracom,
ágyam, ágyasom, szemfedőm,
örömömet elvevőm,
bús kincsem, balgám, bánatom,
Lajtán túl, innen Bánáton,
metreszem lettél, s szemfedőm,
fagyott tó alján nyári hőm,
már végleg: a legközelebbi mostoha,
mindig, soha, mindig, soha.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Minótaurosz sír (Budapest, 2005)
Kiadó: Accordia