Hószakadásban bús öregasszony söpri a járdát,
két szeme semmibe néz, így pocsolyásodik el,
bent a szobában két öreg alszik téli homályban,
"Voltak, nem lesznek ők"- súgja a néma komód,
rézsút fekszenek majd -mint ama Pompei-iek
kétezer éve a lávaidőban.