Willkommen Im Leben
Nagymama Alzheimer-kóros volt.
- Hol a kis Zsuzsi? Megölted?- kérdezte folyton.
- Én vagyok, itt állok előtted.
Hiába.
Szeme vérben úszott, homlokát felhorzsolta az asztal széle.
Teste kapálástól edzett.
A kakukkos órája 1946-ban elhallgatott.
Öt óra tíz percet mutat azóta is.
- Der Zug kam – sóhajtotta,
Mutter und Bruder musste nach Marienberg.
Idegen ország, a nyelv közös, a haza nem.
Mama egy éjjel megszökött.
Rózsaszín selyemhálóingben, mezítláb,
Megpakolt kofferral vonszolta magát a parkon át.
- Eljött értem is a vonat - suttogta,
miközben fátyolos tekintettel a rátaláló rendőrök szemébe nézett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.