Azt álmodtam, madár szállott az ágra,
S rákezdett a világ legszebb dalára.
Azt dalolta édes hangon:
Hozzám készül a galambom,
Hozzám készül, de már nem jön magába!
Mosoly játszik az ajkain, szemében,
S még valami boldogságos szemérem.
Kis madarunk fenn magosan,
Én galambom a karomban
Azt csicsergi: óvatosan
Ölelj, nehogy összetörjed a fészkem!