Papírból:
Rózsaszínű felhőkből kibújva,
ujjaimmal kapaszkodok.
Bort iszom - papírpohárból.
S most elúsznak alattam papírvárosok,
papíremberek integetnek aprócska ablakokból:
Hahó! - tarts velünk!
tovább lapozok.
Öreg halász tengerre szállt, jó baráttól búcsúzott.
Ám a tenger vize nem papírból volt,
s a szél messzire vitte a dögszagot.
- Életem a hús, s ami az enyém nem adom!
Térj hát haza, vár papírotthonod.
tányéromon hal.
Az aprócska csontokat odébb piszkálom,
S a szalvéta lapjaiból ujjaimmal - papírrepülőt hajtogatok..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.