Sinka
Sinka
Most már mindíg sír a bojtárgyerek,
övéiért kéretlen lett vádló,
mert égették a pásztortüzek , az ősök
jajával messzeszálló vadludak sora,
a nehézzé lett aprócska haza,
korpavirágréten cselédsors alkonya,
a lepkék cikázta villámos ég,
már nem feledheti Zab Mihályt,
se György vezért,
már mindíg sír a bojtárgyerek,
áll a benne növő időrengeteg közepén,
s elindulna jussa után...
"Szalontán egy ajtó muzsikál."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hitel, 2004, 12.
Kötetben: Minotaurosz sír (Budapest, 2005.)
Kiadó: Accordia