Õszi képek
A borzongó,röges szántások
Halvány ködöket lehelnek,
Fáradt ősz sóhaja válaszol
halkan zizzenő szeleknek
Fenn az égen hold sarlója
bújócskázik a felhők hátán,
öreg juhász révedezik
pásztortűz lángjainak táncán.
A falu felett árnyékosan
Füst vastagszik rá a tájra,
Kékes leple rátelepszik
Háztetőkre,bokrokra,fákra.
Ahogy az éj az alkonyt elfedte,
utcahosszat kémények pipálnak,
az ősz jöttét kormosan hirdetve
a nyártól búcsúzó világnak.
Hajnali harangszó hullámai
szállnak el a falu felett,
az éj vadásza a kis kuvik is
lenyelte az utolsó egeret.
Pirkad.A sötétből feldereng
a bíbor nap.Hamarosan felkel,
és a deres réteken át fázósan
átballag az álmos őszi reggel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.