A felcsillagozott égen
Ketten írjuk a verseket
Én meg ő, második énem
Ő ifjúként ír nyerseket
Én meg befejezem vénen
Ő álmodozva, én ébren
Ő a jövőt, én a múltat
A felcsillagozott égen
Keressük egymást, s magunkat
Ő kérdez, én válaszolok
Gyökerét kutatja az ág
Mint, akit világra hozott
A kétely s önmagába zárt
Rejtélynek, örök talánynak
S bontja titkos virágait
Gyenge kelyhéből a mának
Fölém nő lassan, elvakít
Fénye, hagyom, hogy ragyogjon
Mint az új csillagrendszerek
Magamat magamba fojtom
Holnaptól újra ő leszek
2007 november 19
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.