ma kivételesen nem hajtottam át a vasúti piroson
nem volt kedvem átbújni a tonnás vassorompó alatt
ártatlanul váltam áldozattá.
a vonat letért a sínről
kikerülte az előttem álló veterán bogarat
és frontálisan ütköztünk.
legalább szemtől szembe tette.
szerencse hogy nálam volt az értelmező kéziszótár
így mikor felfogtam hogy
fél másodpercem van a becsapódás előtt
fellapozhattam mit mond a szóra, hogy boldog.