Husky
Az eszkimó kutyákat ötévenként lecserélik.
Addigra elhasználódik a tüdejük; öt év
szánhúzás, hihetetlenül szoros kapcsolat
a hajtóval, aztán a huskyt megfojtják,
és a bundájából ki tudja mi készül.
Értékes, meleg bundájuk van, olvastam.
Grönlandon így élnek a jégkék szemű
huskyk. Így halnak ötévenként.
Én pedig háromhavonta fizetek hatezret
a nyugdíjpénztárba, közben napi húsz
cigarettát szívok el, ha nem többet,
és ki tudja, meddig kell magam hajtani.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Lóstaféta (Budapest, 2002)
Kiadó: Magvetõ