Gyümölcs
Gerezdekből hegygerinc
gyümölcs az, hogy párja nincs.
Rajta Isten, benne mély
pokoltűzben ég az éj.
Szent sürüség népesíti,
ezer csillag-csillanat
s rácsatolva súly-bilincs,
páncél alatt ékesíti,
csillámon át tűz a nap.
Életfogytig rab marad.
Megvakulnak, úgy lesik ki,
most se játszik senkivel.
Les reája rút öregség,
ördög-angyal bünszövetség,
marad tőle dús örökség,
ölje meg, ki félni mer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.