Kérj gyöngyházfésűt, remeket,
rajta agarász-jelenet
közkeletűt, vagy kérjél ritkát
feltárva megszerzése titkát
ütött és szerzett sebhelyet
maradjon sosem-feledett
időre így cifrázzon mintát
ahogy a tetováló tinták
kérj könnyűt és sok nehezet
áttekinthető képletek
kulcsát vagy kész megoldást inkább
gombaegészből irkafirkát –
táncolj és kérd a fejemet.