Olyankor
itt vagyok néha
a spaletta rácsain át
lesem ahogy a néma csillagok
közt eltűnik képed
mikor szilveszterkor befogtuk
szemünket és azt mondtuk
kétezer lesz a legszebb évünk
az első hónap itt maradt
a többi csak ígéret
megint csak az üzenetrögzítőd
válaszolt szép hangod van
azon is én meg betakarózom
szeretek élni Nélküled is
mikor délutánonként
jay-jay johanson énekel nekem
és queneau-t olvasok
zazie a metróra vágyik
fehér alapon fekete kiáltás
olyankor kint hagyom arcod
az előszoba szőnyegén
olyankor elmehetsz kicsit
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Holdfény utca tizenhat - antológia (Budapest, 2000)
Kiadó: Stádium