én már csak olyan hozzávetőleg
s amolyan mint-sem-utóvégre csak
már-már akárha nem lehetőleg
én csak mint elkopott szóvégi rag
tördelem szavam mint más a kezét
maradok végül a szótörmelék
versben mint afféle rímtartozék
én már csak amolyan elvégre még
mígnem majd valaki onnan jelez
elég ez hozzá ha nincs is mihez
s én már csak mintha már nem is emez