Lomtalanítás
Van egy öt perc minden reggel, amikor
a nap bevág a Westend City Center
felől , és a Katona József utcán
végíghasít pontosan, mint valami
kígyómarás, mint egy tévedhetetlen
húzás a hasfalon, melyen a szike,
akár a korcsolya éle a jégen,
megrajzolja az ideális ívet;
így jut el ide a fény, egy laticel,
egy sámli, pár legó között hátára
döntött, kitárt, kilincses Szaratovba
- ahol egy fekete macskát melegít.
Nem jó érzés egy fridzsider ajtaját
nyitva hagyva tovább menni, még így se.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2003.06.27