Hiába
Hiába hordják számolatlanul
a pergő évek agytekervényed
rejtett zugába megéléseid,
telik a gondolat utánfutója,
lépsz, szólsz, vagy akarsz,
hiába integrált a kép,
futóhomok vagy, gyatra másolat,
végtelentől lopott véges változat,
istenkisértés porba írt szavad,
lázongó sárdarab, elvetélt agyag.
Ha szikra nincs, hiába,
ha nem lobban fel a máglya
s nem üdvözül az ember,
mit ér az áldozat?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -