Koosán Ildikó
Ha nem törsz meg...
Kifenve vár a guillotine,
hullanak sorra a fejek,
kivermelik a férges almát,
a posztmodernről
vesznek méretet.
Mert kéred,írják a számlát,
a megméretés ördöge vezet,
önként feszülsz be
a Prokrusztész ágyba,
hinned kell mered...
Szabványra nyújtanak,
alakra metélnek,
az aktuál trendet
mégis, hogy elérjed.
Kimetszik nyelved,
körmeid veszik,
füledbe forró
ólmot öntenek,
a szárnyaidra
gúzst csomóznak,
elbirtokolják
egyéniségedet.
Vallanod kell,
hozni a formát,
míg tűzzel, vassal
irtják a hited.
Hiszed az új világ
a csak neked való?
Ha nem törsz meg
hát megfeszítenek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|