Árnyékból árnyékba ugrasz
a járdán, cserépdarabot rugdosva
magad előtt. Kergetőzik a cserép
és az árnyék. Hazafelé az árnyék,
visszafelé a cserép a fogó. Aztán
a kocsiúton árnyékfogózol,
ha árnyékba guggolsz, az a ház.
Végül gurulsz lefelé az árokparton,
árnyékba csavar a lejtő. Alján
egy árnyalt selyemgubó.