Balatoni pillanat
Nyár van. Már kora hajnalban
Fény-dárdát szúr szemembe a nap.
Kint állok a teraszon, és nézem,
Hogy fest át mindent egy pillanat alatt.
A harmat gyémánt, gyöngy a fű,
Kvarctól csillog a föld.
A kút mellett, a szilvafán
Csupa smaragdgyümölcs.
A virágok még hűvös szélben
Ringatják a harmatot.
A fényes cseppeken a napsugárban
Ezernyi szín ragyog, örvénylik, kavarog,
Akár az áradó folyó.
Semmi más nem vagyok most,
Csak egy sodródó hajó.
Itt és most nincs terv, nincs cél,
Nincs semmi más,
Csak csend és nyugalom.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.