Majd ott repül arcod mellettem
a párás ablaküvegen,
hol annyi holnap szépült már meg
a szeptemberi buszon.
Még egy fáradt jobbkanyar
s hazaérkezem.
Neked igértem az ősz
mosolyát a Margitszigeten.
Majd az októberi szelet
fogod kérni: neked adom.
A zsúfolt Körút lihegését
ahogy a hídra csilingel
s mindenkinek jut egy falat
ünnep, egy szatyor ígéret.