Mozdulnék, hogy megérintselek
a Mindenségen át:
vágyam a képernyőn remeg,
billeg a klaviatúrán.
Mozdulnék, hogy megérintselek,
hogy megégesselek-
meztelen lelkem, csupasz vágyam
csak íriszedbe hullik lágyan
a Mindenségen át.
Bennünk fogant, előttünk sarjad
a monitoron, friss vetésben:
mint fűszálak hajolnak
össze dalaink álomban, ébredésben-
s nyújtóznak betűink kötésbe- hiába
mozdulnék, hogy megérintselek
a mindenségen át.