Vadászszezon
Vadászszezon
Kozmikus óra a csillag alatt
Célkeresztben a távcső
a róka is retteg ha arra halad.
Prédát számol az erdő.
hamarosan itt
te vagy a vadász
csapatod a kés
vele magyaráz
a puska a vállon
az íj a tegezben
vacogok a réten
fel ne fedezzen
jó szimatod a határban
kék szemedet idevártam
kortyok a borból
könnyek az orrnál
két deci ötszázötven
ma miért pont idejöttem?
csapda az úton
árkokat ástam
lesben az állat
retteg a bárban
egy szék odahúz
az asztal a kút
szomjas a kéz
és éhes a láb
félig a csésze
de tölti a láz
Kalandra hív az éji sötét
Liheg a lámpakutya
Csattog a tár és szúr a sörét
mellkasod göndör ima
Didereg a nyelvem
Ráz a kezed
Fekete a vászon
Merre lehet…
Merre lehet
A kijárat?
Merre remeg
Aki támad?
(Ó Artemis, Diána!
Mentsél meg! hiába…)
Egy létra a holdról az ágyra esett
Párád az ingben is élesített
Már több mint két gomb nyitva
Ismeretlen illatot ontva
Vaknak a töltény
Séta a lánynak
Inni is adtál
Padnak a támasz
nyitva szemem
de mondd hova lát?
zúg a fejem
csikorog a vágy
Belecsöppen svédül a nektár
Édes a tányér, fáj a kanál
Nyitva a ketrec, kattan a zár
Dobd el a kulcsot, add ide már
hajnali lélek
ajkadon égett
régi ígéret
megragadott
kerget az ösvény
erdei vendég
volt aki nemrég
megharapott
majd
félbehagyott
ott szalad át ahol én akarom
trófea készen lóg a falon
nyílba talált a jó feromon
ha vissza se fordul…. én feladom!
s lám a vadász itt
megremegett
ledobom a bőröm
ha célba veszed
szédül a szikra
fordul a szél
elfogy a töltény
elfog a félsz
az idő csak látszat az úton
én meg jól a szemedbe húzom
megesik a nyúl is nyúzhat néha
vadászból lesz a legjobb préda….
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.