Tánc a sötétben
A tükörben pár gyémánt fénysugár.
A sötét terem valamire vár.
Középen állok. Egyedül vagyok.
Teljes a csend. Csak a szívem dobog.
Egyszerre megszólal a zene.
Távoli földek üzenete.
A Kelet nyelvén súgja: Gyere!
Tiéd a tánc varázsszőnyege.
Megcsendül rajtam a sok érem;
Táncolni kezdtem a sötétben.
A zene lassan hangosabb lett.
Egyre gyorsult, körülörvénylett.
A napba szállló madár voltam.
Az egész világnak táncoltam.
A zene hirtelen elhallgatott.
Megálltam. Már csak a szívem dobolt.
A tükörben sem volt már fénysugár,
De azóta száll bennem a madár.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.