Emlékezés az elõttre
A dél-előtt.
A sziget zöld kristálytömbje fenyővé karcsúsítja őt
A pillanat megfelezi az időt.
Pillanat a pillanat előtt.
Mint a vonatkocsi kattogó félálom-zenéje
Úgy csuklik szét a tájban a pillanat sárga kénje.
Hát miféle tüzes villámok alkotta pillanat,
Mi csendben ekhózik a barlang-barnaság, gyíkfekhelyek alatt
Szemem belső rétegén lusta-kék
Megjelölt valaha a pitypang nevetés
Virágpor vulkán hívta tüsszenteni az eget,
S bogaraim szárnycsapása megkövesedett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.