Meteorit
Talán kisbolygó voltam. Vagy üstökös. Jobbra tőlem a Porszem.
Galaxistörmelék, táv-csöves. Ez állt az útlevélben.
Te kívántál. Meg se érkeztem, már repültem.
A hajnali rajba gyorsan bekéretőztem.
Augusztusi meteoreső. Csak értem.
Szénné már légkörödbe jutva égtem.
Fényjelenség. Kék a csóvám.
A földbe most igazán becsapódván
Ionizálok a gödörbe.
A röppályám volt ronda, görbe?
Hullócsillag keringett a zűrben.
Űrkavicsok közé betűzve tűrtem
vacogva semmit. Tejútra vágytam. Jobbra tőlem a Porszem.
Együtt jöttünk a Perseidákkal. Lehullt ma szépen a lelkem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.