paranoia
amikor belépek a lakásba
első dolgom hogy kulcsra fordítom az ajtót
aztán vissza
gondosan kilencven fokkal fordítom el
a kulcsot
merőlegesen állítva a kihúzási síkra
így valahogy:
kulcs
a kulcskihúzás lehetősége
pontosan így
azzal a különbséggel
hogy a valóságban a kulcskihúzás
lehetőségének síkjában benne van a kulcs
de mint már említettem
és nem győzöm ezt elégszer hangsúlyozni
rá merőlegesen van benne
és ha elveszítem a kulcsot
(vagy ellopják
előfordult már
hajjaj)
és újat kell
készíttetnem
külön felhívom a kulcskészítő
figyelmét
hogy acélból ne
olyan ötvözetből legyen
amit nem fog a mágnes
réz nikkel
némi vanádium mondom ilyenkor
és nagyon büszke vagyok rá
hogy ennyire értek a dolgokhoz
kell is
ebben a mai világban
ügyesnek
ravasznak kell lenni
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.