Erkély és lólengés
Arcát egyre távolabb helyezi
este lefekvéskor az éjjeli szekrényre
nyaraláskor a gardobba
közértbe menet a farzsebébe csúsztatja
ilyenkor bátran 4 gombócos fagyit vesz
egyetért a pénztárnál reklamálókkal
közéjük vegyül
pohár vízbe öntött málnaszörp
előszeretettel hordja ekkor a ruhákat
melyeket születésnapra karácsonyra mikulásra kapott
de eddig távolinak érezte őket
mint svájcisapka a radírt
erkély korlátja a lólengést
munkába menet már gyakran felejti arcát
az előszobai tükörben
Így végre bízik főnökében
kérdések nélkül használja gondolatait
saját mozdulatai nélkül mozdulatait
a kezdeti hiány lassan áttetszővé válik
míg végül feloldódik
ahogy hígítóval leöntött festmény
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.