Költõ a XXI.században
Ad normam József Attila: A tőkések hasznáról
Lefestheted a világot egy sorban vagy
ódákat zenghetsz egyes szám első személyben.
Tódíthatod, hogy próféta vagy kancsítva vagy
fuldokolhatsz a fiúi erényben.
Versedet nem olvassa el senki sem!
Hasonlatokban szapulhatod anyósod vagy
hevülhetsz naiv, részeges reményben.
Leáshatsz a lét értelmének magváig vagy
pancsolhatsz a langy sekélységben.
Versedet, ha olvassák, bambulnak rád cserében!
Elefántcsontból emelhetsz tornyot vagy
gyöngy után túrhatsz a sertések seregében.
Fűzfából faraghatod ceruzád vagy
létrán lépdelhetsz a Holdig serényen.
Versedet végül tűzbe vetheted! Hadd égjen!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.