A bíbor virág
/Grimm mese nyomán/
Bíbor virág nyílik völgynek ölén
Eltűnt párját keresi a legény
Eltűnt párját, a síró csalogányt
A madárrá lett gyönyörű leányt
Bíbor virág mutasd hatalmadat
Varázserődtől falak omlanak
Érintésedtől elfordul a zár
Megszűnik átok, lehull a varázs
Így könyörög az ifjú legény
Bíborszín virágnak völgynek ölén
S a börtönné lett vár kapuján
Lehull a nehéz pánt, fordul a zár
Kezébe veszi a rab madarat
Iszkol a gonosz, jajgatva szalad
Egymást öleli a legény s a lány
Oszlik a homály a vár udvarán
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.