Télen születtem, Karácsony felé.
Áradt az égből a sok hópehely.
Palástot terített a föld fölé,
Ami szebb lett, mint száz távoli hely,
Ylang-ylang illatos csodaerdő.
***
Minden csillogott; a bokrok, a fák.
Árnyékuk táncolt a fehér havon.
Ragyogott az egész téli világ –
Ilyen volt az én első hajnalom.
Azóta sem szállt a szívemre felhő.