Maradnál még, ugye?
Most sötétség van, mint mikor
–ha nem volt áram- édesanya
megölelt. Csak a kék szemem világít.
Most jól ismersz, ennél csak kevésbé
Lehet, hogy a fákról viasz csöpög.
Most mennem kell. Ide megyek
Csak a szomszéd szobába.
De ne félj –úgy mondom, mint édesanya-
közel leszek. Csak az ajtó lesz bezárva.