peremtől peremig rakja össze
ébreszti
aztán csak marad
kutyákkal társalog s tömpe
hitéből tömpe hit fakad
nincs senki akire ráköszönne
az útja folyton körbe vitt
fülébe avas dal csörög be
s ha dühöng ---van ilyen is---
avítt
káromlásokkal hívja istent
tanúnak hogy
élt
és élni hagyta
reményeit
s míg
szakadt
cérnáját fűzte tűbe
isten
horkolt a borzas csend alatt