Tanár Úr elment
Tanáromnak, M.Pásztor Józsefnek, a Kossuth Alapítvány mozgatórugójának örök emlékül Öcsitől
Tanár Úr kérem! Köszönöm,
mit értem tett és tesz.
Befolyásolta ösztönöm.
Énemben van és lesz.
Tanár Úr! A kolesz-évek,
mint a ginszeng gyökér -
erőt adtak, s amíg élek,
hatásuk elkísér.
Tanár Úr kérem! Összetart
minket az Ön szeme.
Találkozásunk felkavart.
Arcán volt jelleme.
Tanár Úr! Mai szocdemek
nem tudják, ki mit ér.
Elvesznek régi érdemek.
Szegfű, s nem pipitér.
Tanár Úr küzdött. A magyart
ápoló, őskonok.
Kossuth díjat Ön nem akart,
lélekben rokonok.
---
Nézzünk fel, nincs odalent!
Ott van a kék égben.
Tanár Úr nagyon messze ment.
Nyugodjék békében!
Bartha Ferenc alias Öcsi
2005.04.26., 2007.07.25.
PS
Ebben az életben 2005. április 26-án találkoztunk utoljára.
Váratlanul állított be az irodámba, arra járt, talán búcsúzni jött.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.