Nézd, milyen könnyedén mozdul a kéz,
Ahogy újjbegyek ingere rezdül a dróton!
A báb szeme rebben vagy torzultan néz-
A játékos kedv ahogy állít a pózon;
De boldog a báb, mikor játszik a bábos:
Hű táncba lejti az öntudatát-
Csak véget ne érjen! Csak élvezd, te bájos
Kéz!hiszen általad él csak a báb!