Neked is, nekem is
Neked is, nekem is lehetne könnyebb
Hidakat ha emelsz
A vizek lábadhoz szöknek,
Köveket ha cipelsz,
Szelek is árokba löknek.
Magad is odarakd
Csodaszép kacagó könnynek!
Le-lecsap madarad
Maradék szavaként a közönynek:
Sose bánd az igád!
Nyakadat töri a jóság:
Telihányt taligád
Kacata minden adósság:
Vigyenek Neked is
Temető kincseket árvák!
Patakok, hegyek is
Nyoma-nincs utasa hág rád.
Neked is, nekem is
Lehetne könnyebb
Puha múlt dalai ha pörögnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.