Hazám
Nekem csak a pici házam
Nekem viszont van egy váram
Én nagy-nagy hazafi vagyok
Én köpök az egészre egy nagyot
Én megvédem minden áron
Én ezt inkább mástól várom
Én szeretem nagyon
Nálam az államvagyon
Én a nyelvét kedvelem
Én pedig ezt’ művelem
Én majdnem-hogy megvetem
Én a búzát elvetem
Én a földet visszakaptam
Én 56’-ban itt maradtam
Az egy-egy okot még sorolhatnám
De nekem…… „csak” a kicsiny hazám
” és, ha lábamhoz térdepel egy-egy bokor……”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.