Ezüst hold és folyó,
Lüktető csend, dobogó szív,
Szivárvány-ív:
"Mind csupa giccs"
Mondják a bölcs ítészek.
Oké, de akkor pár dolgot nem értek.
Pusztuljanak a fotók, realista versek,
Szobrok, festmények?
És a sok - giccses nőkkel tele -
Playboy, CKM, FHM
Miért nincs
Régen
A szemétben?
Miért csámcsognak rajtuk
Még mindig
Millióan?
Ráadásul
"A lényeg"
Évezredek óta
Változatlan...