fekete tavaszban
hószagú határban
bronztestű vadász
s egy kékarcú madár van
éjfélük émelygés
magányuk töretlen
csend az éj peremén
ércek a csövekben
fekete tavaszban
földszagú karokban
fekszik a madár
burokban halottan
ég mélyén hold forog
a holdba bezártan
őzarcú lány dalol
gyomrában madár van
kezében tükör van
árnya más világban
csontszerű madárral
kóborol hazátlan
élete émelygés
magánya töretlen
csend az éj peremén
könnyek a kövekben