Ha volna...
Ha volna egy csodás, hatalmas radírom,
Nyakamba akasztva húznám, amíg bírom:
Húznám én keresztül széles e világon,
E széles világban sok szíven, sok szájon.
Sok szívnek, sok szájnak átkozó keservén,
Napoknak magányán, fullasztó szerelmén,
Ünnepek álszent és dőzsölő fényein
Húznám a radírom, míg bírnák a térdeim.
Neked egy csodás, hatalmas toll kéne:
Húznám a radírom s utánam jönnél Te:
Igazat szájakra, jóságot szívekbe
Rajzolni, festeni ember-szép színekre!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.