Ma csillaggá változom
Ma csillaggá változom, aztán
Köd leszek, hó lepte fészek
Elkócolt dallamok partján,
Ösvényen csusszanó léptek
Álmait fürdető könnyű
Nyári nesz hűs délutánban,
Tó tükrén terjedő gyűrű
Holnapban, holnaputánban...
Pázsiton moccanó szellő,
Fák csúcsain szendergő Nap,
Hömpölygő, égi zajt keltő
Loboncos, párás eső-szag:
Mindenné változom, minden
Én leszek: mi van, mi nincsen-
Minden a földön, az égben,
A semmi a mindenségben!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.