Kedves
Talán a Szent Márk téren
Most galambok tánca kavarog
S a lányok röppenő szoknyája
Játszik
A fiúk csókoló szemében
Ahogy kivillan Janett vagy
Juliette bokája
S úszik utánuk
Mint színes szalagok
A fiatalság
És nevető, tarka ruhájuk
A kora reggeli fényben
Talán most is éppen
Ahogy a villamos döcög
A vén Duna álma fölött
S befut a hévem
Itthon, Budapest szivében...