Ébressz fel!
Számban halott szavak alszanak
Csak alszanak
Ki érti? Ki ébred először
A Nap alatt,
Kinek visszakérdezni mersze
Nemsokára
Az igazságot koronázza
Homlokára?
Csak kérdezek néma, holt nyelven
Halott nyelven:
Ki kapja fel büszke fejét, ki
Ismer engem?
S ki az, ki mocsárba ránt élőt
Élni vágyót,
Hogy kiköpje új fogakkal, mint
Régi rágót?
Sorsunk csak egy. Egy csak a sorsunk
Jaj a sorsunk:
Kősziklába nyald, szélbe harapd
Hogy itt voltunk
Átkozottak!- Halott szavaim
Csak alszanak-
Ébreszd élő sziveddel drága
Halottamat!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.