Szabadszáj...kiírom magamból 2.
10. Tobzódni kéjben, szenvedélyben
Kitárulkozni tiszta-kéken
Dühöngő nyárban, tiszta télben
Ha farkasfog ropog, csikordul
Zuhanni bódult örömbe, zúgva
Kacagva tiporni, hörögve újra
Féktelen eszmélni, rongyokra hullva
Hogy a testből a lélek kifordul
Hintázni felhő-kócos ágon
Lobogni izzadt szivárványon
Csüggeni szakadt kiáltáson
Szerelmet bolond, ki koldul!
11. Nincs kisebb vagy nagy bűn- a bűn létezik,
S hogy a szegény lelkére a Sátán jobban éhezik?
Nem igaz. Gazdag, nincstelen: ha lop, elszegényedik.
12. De kit hová tett le az Isten a Földre,
Úgy vezet majd útja a titkos jövőbe,
S fut rajta szépen, vagy bolyg összetörve.
13. Kit csillaga csalogat, kit zászló lobogása;
Van ki előtt lebeg rajzolt képzet égi mása,
S ki csak gyűjt az útfélen, hogy jusson vacsorára.
14. Boldog lehet mind, saját kis világában,
S ahogy ösvények, ütköznek távol s a mában,
Megrogynak lábaik, halva a másik karjában.
15. Akad ki úgy dönt, egyedül jobb haladni,
Erről kezd idővel mindaz leszakadni,
Mit csak magának gyűjtött, s nem volt szíve adni.
16. Részvét és jó szó, mint drága kincs, a porban
Szerteszét hever, lám, körülöttünk egy korban,
Mikor ezért szűköl, vergődik a világ emésztő kórban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.