Holdrózsa
Fekete lovagok - a fehér lovakon,
lépkednek..
Tűhegyes tövis - a hajlott száron,
vérerek.
Igérem:
Fordítom bimbóm - s kinyílok.
Azt, aki felfedi arcod, titkom elfedi.
Féltelek..
Add szavad áldozatom! S én feláldozom.
Bájpír arcomon,
Fekete redő – elmúlásom..
Fehér ló a fekete égen érkezik,
lehajtott fejjel szomorún felnyerít:
- Varázsolj holdrózsa! varázsolj
- Meghalt a lovagod Holdrózsa..
Paripa.
Vörös a hajnal.
A kertben egy rózsa harmatos,
S a suttogó szélben, a naparca újra felragyog.
Változom
Neked kínált ajkam - szétnyílt kagyló,
Bezárom, levelem alá hajtom.
Feszített szirmaim hullatom - bánatom..
Elhagyom,
S pillangó szárnyakon ,
Most Szabadon zokogva lépkedek,
Kapaszkodva a
De ígérem ! ! !
Gyilkosod, álmából nem ébred.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.