Ne mondd nekem
Ne mondd nekem: testvér-
Csak Attila, ha kérhetem.
Ne játszd meg, hogy szeretnél
Ha ismernéd az életem
Vagy én a tiéd.
Ne mondd nekem: költő-
Mire föl is mondanád?
Én rossz vagyok és önző,
Tőle világegyetem dalát
nyer emberiség.
Ne mondd nekem: bohóc-
Az tisztességes, hű kenyér,
értem átok árny lopóz,
érte csattan száz tenyér
és kérge szitál.
Ne mondd nekem: mister-
Visszanyalni nem fogok,
Tudja azt, ki régtől ismer,
nem hazudok, nem lopok:
Muszály nem uram.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.