széteső idődarabok a szőnyegen
a szekrények tetején
és bent
a szekrénytér roncsaiban is
mint málló fénylemez
az ablaküvegen visszaverődő szem-
fény
vonatfüttybe ékelődő
eszelős rigóhencegés
és a kövek átható kőillata
a felkínált megoldást
nem tudom
nem akarom elfogadni
még nem
mint egy lehetséges űrutazást
úgy mérlegeli az agy
a hasadó anyag
szájbatüremkedő fémes
ízét