piszkozat
Gyenge vagyok, Uram, az ágyam
hideg. Szememben gyertya ég.
Gyáva vagyok, Uram, a lágyan
pillédző éjszakába lép
belőlem minden. Nem szeretni
lehet, de félek, nem tudok.
Szeretni sem. Enyém a lenti
a holdra csomózott hurok,
és fogsz vele, Uram, bár késő;
a nap, a megváltásra szánt
szenvedély már nem más, mint néző;
laptop-on villódzó NAHÁT.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.