ülök a teraszon
kávémat kavarom
nem értem
mi ez a nyugalom -
látom a lombokon
napfény játszik
zöldeket kerget
az érő cseresznye kikacsint:
megint te vagy a hunyó –
a macska ásítva
egeret szendereg
bajsza megremeg
rózsa szirmán
bogár hentereg
hernyó nyújtózik levélen
pillangót álmodik -
nyár ízű álmos délután
nézek ki elmém ablakán
nem értem
mi ez a nyugalom
mikor bennem öldöklő
csatával dúl
a forradalom